Belediye Başkanı'nından işten çıkarmaya ilginç gerekçe

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 18 Haziran 2009 14:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ADANA'nın İmamoğu İlçesi Belediye Başkanı DP'li Kadir Altunköse, norm kadrodaki 87 işçiden 45'ini, belediyenin borcu olduğu, işçi sayısı ile ilçe nüfusunun orantılı olmadığı gerekçesiyle işten çıkarttı. İşçiler, seçimi kaybeden AKP'li adayı destekledikleri için çıkarıldıklarını, iş akitleri fesh edilmeden önce de çöplükte bebek bezi toplatılarak istifaya zorlandıklarını öne sürdü. İddiaları yalanlayan Altunköse ise ?Yeni sayıma göre ilçenin nüfusu azaldı. Nüfusa göre bu kadar fazla sayıda işçiye de gerek kalmıyor. İşçi sayısını 30'a düşüreceğiz? dedi.

İmamoğlu Belediyesi'nde geçen hafta norm kadrodaki 8 işçinin iş akitleri feshedildi. 8 işçinin işsiz kalmasının şoku yaşanırken, dün sabah 37 işçiye yazılı olarak Belediye Başkanı Kadir Altunköse imzalı iş akdi fesih ihbarnameleri dağıtıldı. Gelen ihbarnamede, belediyenin İller Bankası'ndan aldığı gelir vergisinin ilçe nüfusuna göre belirlendiği, ilçenin daha önce 30 bin 428 olan nüfusun son sayımda 21 bin 331'e düştüğü gerekçesiyle fazla işçiye gerek kalmadığı, belediyenin 10 milyon lira borcu olduğu, 4857 sayılı İş Kanunu'nun 29'uncu maddesi gereğince toplu işçi çıkışına karar verildiği bildirildi.

İşten çıkarılan işçiler, Altunköse'nin, seçimi kaybeden önceki belediye başkanı AKP'li Talat Sırkıntı'yı destekledikleri için kendilerinden intikam aldığını öne sürdü. Belediye başkanının seçimi kazandığı günden beri yıldırma politikası izlediğini öne süren Hizmet- İş Sendikası Adana Şube Başkanı Abdurrahim Yücel, işçilere çöplükte bebek bezi toplamaktan, ilçede köpek katliamına kadar bir çok iş yaptırıldığını öne sürerek, ?İşçi arkadaşlarımız önce istifaya zorlandı. Yıldırma politikası izlendi. Çöplükte bebek bezlerini ayıklamaları, toplamaları istendi. Arkadaşlarımız namusu ile işlerini düzgün yapan kişiler. Çıkarılan işçiler arasında 15 yıldır çalışan arkadaşlarımız var. Başkan hiç bir kanunu okumadan norm kadrodaki işçileri işten çıkardı. Yasaya göre, çıkardığını söylediği tüm arkadaşlarımız, mahkeme kararı ile geri işe döneceklerdir? dedi.

Belediyede 6 yıldır işçi olarak çalışan Şenol Tabaru, ?Bizleri tamamen siyasi olarak işten çıkarıyor. Ben 10 gün boyunca Altunköse'nin evinde 3 arkadaşımla tadilat yaptım. Diğer arkadaşlarım köy imamının evinde zorla çalıştırıldı. Evinin mutfak tezgahını bile bize yaptırdı. Bununla ilgilicep telefonu görüntüleri var? diye konuştu.

GİRİŞLERİ SİYASİ, GİDİŞLERİ HUKUKİ

Belediye Başkanı Kadir Altunköse ise çıkarılan işçilerin siyasi nedenlerle, gereksiz yere işe alındığını savundu. Kendisinin İmamoğlu'nun menfaatini savunduğunu bildiren Altunköse, ?Ben hiç kimseye yıldırma politikası yapmadım. Kimseyi evimde çalıştırmadım. Ben zaten maddi durumu iyi olan bir kişiyim, buna ihtiyacım yok. Ayrıca kadromuzu da 30'a düşürmeyi düşünüyorum? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber